Közélet

2010.10.15. 11:26

Buszteszt: Ikarus, Nabi és Credo is vizsgázik Pécsen

Folytatják a hazai gyártású buszok kipróbálását Pécsen: az MJT járműve után egy csuklós Ikarus, egy Nabi és egy Credo-gyártmány is járja majd az utcákat.

NL, ZsJ (bama.hu)

Miközben a múlt héten kipróbált tesztbuszról érkezett többszáz vélemény feldolgozása zajlik, már a folytatásra is készül a pécsi önkormányzat - derül ki a városháza közleményéből. Ingyenesen próbálhatják ki az utasok az Ikarus és a Credo alacsonypadlós csuklósbuszait és a Nabi különleges formájú járművét október 27-től. A helyi forgalomban közlekedő buszokról a sofőrnél leadott kérdőíven lehet véleményt alkotni, a járatokat jegy vagy bérlet nélkül is igénybe lehet majd venni.

A bama.hu is tesztelte a Magyar Járműtechnika szólóbuszát, terveink szerint a többi járművet is kipróbáljuk.

További tesztbuszok érkeznek Pécsre - a pécsi Polgármesteri Hivatal közleménye

Összességében több száz vélemény érkezett a Magyar Járműtechnikai Zrt. tesztbuszával kapcsolatban. Többnyire pozitív visszajelzéseket írtak a pécsiek (forma, belső tér, dizájn), de a busz műszaki jellemzőit (motor erőssége, motorzaj) érték kritikák.

Ahogy Páva Zsolt, polgármester korábban ígérte, újabb buszok érkeznek Pécsre, amelyeket szintén ki lehet majd próbálni. A közeljövőben három újabb típust, a Nabi, az Ikarus és a Credo járműveit tesztelhetik majd a pécsiek.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Credo 9.5
[/caption]

Jövő héten október 19-én kedden érkezik egy alacsonypadlós Credo EN 9.5-ös midibusz, amely várhatóan szerdán, csütörtökön egész nap és pénteken délig fog Pécsett közlekedni. 

[caption id="" align="alignleft" width="334"] V187 - az Ikarus alacsonypadlós csuklós busza (fotó: BKV Figyelő blog)
[/caption]

Az október 27-i héten érkezik Pécsre az Ikarus V187-es típusjelű, alacsonypadlós, csuklós busza, amely egy héten keresztül járja majd a várost.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Nabi Sirius
[/caption]

Ezt követően, várhatóan november 8-tól fut a pécsi utakon a Nabi Sirius busza, amely különleges formájával hódít, egyébként egy úgynevezett fél-alacsonypadlós, szóló, városi járat.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Credo19
[/caption]

November közepén a Credo19 típusú, csuklós, alacsonypadlós járművet vehetik tüzetesebben szemügyre azok a pécsiek, akik buszon közlekednek.

A tesztbuszokon továbbra is ingyenesen lehet majd utazni, a véleményeket pedig a már megszokott módon, a sofőrnél lehet leadni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!