Közélet

2010.10.17. 10:06

Díjazták a fiatalok áldozatos munkáját

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, újfajta kezdeményezéssel próbál meg küzdeni a roma integrációért a Ködből Palotát Egyesület.

F. Z.

A javarészt pécsi, romológia szakos fiatalokból álló csapat több baranyai településen is szervezett megmozdulásokat: Kisvaszaron romanapot, Gilvánfán pedig ruhaosztást tartottak. Utóbbi különlegessége az volt, hogy a ruhákat nem ingyen adták az embereknek, hanem minden egyes darabért ötven forintot kértek. A befolyt összegből aztán csokikat vásároltak, és azokat a gyerekeknek adták.

A szervezők a ruhaosztáshoz kapcsolódóan egy videoklipet is leforgattak Vogel Ádám (Mc Pita Ramos) közreműködésével, amelyet benyújtottak a Kurt Lewin Alapítvány „Önkéntességgel a roma integrációért” pályázatára – és a közönség szavazatai alapján első helyezést értek el. Az elmúlt években a legszegényebb települések között szereplő baranyai település lakosai és a fiatal civil kezdeményezők egyaránt bizonyították, hogy a szegénység és megfosztottság ellenére mindenki tehet valamit a másikért.

– Nyilvánvalóan nem azért volt az egész akció, hogy díjat nyerjünk vele – mondta el lapunknak Bontovics Balázs, az egyesület vezetője. – Ám természetesen nagyon örülünk az ilyen visszajelzéseknek. A megnyert pénzt mindenképpen az eddigiekhez hasonló, építő jellegű programokra fordítjuk.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!