Közélet

2010.10.05. 12:25

Harkány továbbra is a jobboldal bástyája maradt

Váltás történt Harkányban, már nem a Fideszes Bédy István irányítja a fürdővárost, ám az új polgármester is jobboldali.

B. A.

Nem a Fideszt győztük le, hanem Bédy Istvánt – jelentette ki dr. Imri Sándor, Harkány új polgármestere.

A városvezető határozottan leszögezte, hogy Harkány továbbra is a jobboldal bástyája, fellegvára, amire az itt élő emberek mindig is büszkék voltak. Ő maga is nemzeti, jobboldali érzelmű ember, s ily módon közel érzi magát a Fidesz által képviselt értékekhez, amelyeket ezek után példamutatással, és nem melldöngetéssel szeretnének képviselni.

A hétfős harkányi képviselő-testületben amúgy többsége is lesz a dr. Imri Sándor vezette Polgári Összefogás Harkányért Egyesületnek, rajta kívül három képviselőjük is van. Mellettük egy fideszes, egy jobbikos, és egy köztudottan jobboldali, független képviselő, dr. Vida Ernő jutott a testületbe, így várhatóan nem lesz akadálya annak, hogy elkezdődjön a munka. Abból pedig Imri Sándor szerint bőven akad majd dolguk, első és legfontosabb olyan intézkedések megtétele lesz, amellyel elkerülhető a csődhelyzet.

Dél-Baranyában nem egy helyen történt az meg, hogy a Fidesz polgármesterjelöltje nem ülhetett be a városvezetői székbe. Harkány mellett a kormányzó párt elbukta többek közt Villányt, Sellyét, Nagyharsányt, Beremendet is, legtöbbször független jelöltekkel szemben. Egyértelműnek tűnik, hogy e településeken elsősorban személyekben gondolkoztak a választók. Villány helyzete is hasonlít például Harkányéra, hisz ugyancsak jobboldali beállítottságú város, és a régi-új polgármester, Takáts Gyula is jobboldali kötődésűként ismert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!