Közélet

2010.10.04. 20:28

Maci, Gogen és Dz is képviselő lett

A választások érdekességei: 94%-os szavazói aktivitás, különleges becenevű képviselők az önkormányzatokban.

ZsJ (bama.hu)

Választói aktivitás

A legmagasabb részvételi arányt Baranyában Alszószentmárton produkálta, itt a lakosság 94,24 százaléka vett részt az önkormányzati választásokon. Ez a baranyai település azonban nem a kis falvak közé tartozik, összesen 762-en szavazhattak, közülük 720-an adták le voksukat.
Az országos adatok szerint két településen, Becskeházán és Gagyapátin volt 100 százalékos a részvétel, mindkét falu Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található.

A megyei jogú városok közül a lagpasszívabbak a debreceniek voltak, itt 32 százalékos volt a részvétel, míg a legaktívabbak a szegediek, ahol a polgárok több mint 45 százaléka voksolt.

Különleges nevek az önkorményzatokban

Szokatlan nevű képviselőkben nem lesz hiány Baranyában - az egyéni becenévvel induló jelöltekről korábban összeállítást készítettünk.
Alsószentmártoni képviselő lett Maci, míg Ág településen kisebbségi képviselő lett Dz, Komlón Gogen és Dagi, a szigetvári kisebbségi önkormányzat tagja lett Dezsőke, Kuli és Pupilla is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!