Közélet

2010.10.31. 17:37

Megegyeztek a Megyeri Ház telkéről

Elkezdődhet a Megyeri téri mélygarázs építése, a távlati cél a Magasház visszavásárlása.

Babos Attila

Egyéves huzavona érhet véget azzal, hogy a múlt héten aláírta az elhíresült pécsi Megyeri téri telek adásvételi szerződését a Megyeri Ház Kft. és a Szigeti Garázs Kft. Utóbbi a pécsi önkormányzat és a budapesti Öresund közös tulajdonú cége, amely 350 millió forint plusz áfáért juthat hozzá a telekhez. A finanszírozásért az Öresund felel. A hírt megerősítette lapunknak Mittly Csaba, a Megyeri Ház képviselője, és Koloszár László, a Szigeti Garázs Kft. ügyvezetője is.

A Szigeti Garázs már lerakta az előleget, tízmillió forintot, a fennmaradó összeget pedig 45 napos fizetési határidővel egyenlíti ki. A telek ekkor kerülhet ténylegesen a részben városi cég birtokába, és feltehetően ez lesz az a pillanat is, amikor a Megyeri Ház tulajdonosai megadják a hozzájárulást a mélygarázsok építési engedélyének kiadásához.

Koloszár László közölte: ők ugrásra készen állnak a kivitelezésre, így legkésőbb a 45 nap lejárta után kezdenek. A kivitelezés a Megyeri téren és a Szigeti út északi oldalán lévő Steinmetz téren 10–12 hónapot vesz igénybe. Mindkét területen egyenként több mint 370 férőhelyes mélygarázst építenek.

Emlékezhetünk: a Megyeri Ház társasházat szeretett volna építeni a téren, ám e terv társadalmi ellenállást váltott ki. A városvezetés járta ki végül, hogy visszalépjenek. Később megállapodtak az Öresunddal az adásvételről, csakhogy ez egy éve történt, a kialkudott februári határidőre pedig a pesti cég nem utalt.  

Amint arról korábban több ízben is beszámoltunk, a távlati cél a Magasház megvásárlása a Kovács Bence János érdekeltségi körébe tartozó spanyol cégcsoporttól, és ott egy összevont, kormányzati, megyei és városi önkormányzati hivatali csúcsépület kialakítása.

Babos Attila -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!