Közélet

2010.10.26. 11:27

Megújult a siklósi kórház

Neurológiai és reumatológiai szakrendelések is lesznek, elérhetővé válik a gyógymasszázs, a fizio- és mozgásterápia is.

Babos A.

Napokon belül befejeződik a siklósi kórház felújítása – tájékoztatta lapunkat Kanizsai István, az intézmény vezetője. A kórház uniós, TIOP-pályázaton még 2008-ban nyert vissza nem térítendő támogatást, 799,3 millió forintot. A pénzt aktív kórházi ellátásokat kiváltó fejlesztésekre fordíthatták.

Az elmúlt két évben a kórházban jelentős infrastrukturális változások valósultak meg, amelyek a járóbeteg-szakellátást és annak körülményeit javítják. A kórház épületének felújítása október végére fejeződik be, az ünnepélyes átadót november második hetére időzítették, a pályázati dokumentációt november közepére zárják le.

A kisebb épületeket elbontották, az azokban folyó szakrendeléseket beköltöztették a kórház főépületének földszintjére, ahol felújított, részben átalakított és korszerűen berendezett rendelőkben fogadják a betegeket. Egy új szárnyat is építettek, ennek földszintjén kapott helyet az új digitális röntgendiagnosztika, az emeleten pedig egy új műtő.

Megtörtént az épület teljes körű akadálymentesítése, egy akadálymentes parkolót is létrehoztak, így a betegek immár a kórház területén is tudnak parkírozni. Felújították a mintegy harmincéves liftjüket, és az új szárnyhoz is építettek egy új felvonót. Az épület főbejáratát áthelyezték az utcai oldalra, a belső tájékozódást új információs táblarendszerrel, eligazító táblákkal és központi betegirányító elhelyezésével biztosítják.

A támogatásból eszközfejlesztésre is fordíthattak, korszerű vizsgáló eszközök, terheléses EKG, ABPM-készülék, modern digitális röntgenberendezés is érkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!