Közélet

2010.10.21. 20:50

Megyeri tér: közel volt a megállapodás, de nem írták alá

A tervezett mélygarázsok nem csak a Magasház miatt, de az egyre lehetetlenebb parkolási helyzet miatt is fontosak a város szerint.

Babos A. (DN)

Lakossági fórumot tartottak csütörtökön este a Megyeri tér ügyében a Pécs-Baranyai Értelmiségi Egyesület és a MozaIQ 2010 Egyesület szervezésében. A rendezvényre több mint ötven, a Megyeri-téren és környékén lakó polgár érkezett, akik elsősorban az iránt érdeklődtek, hogy mikorra tisztázódhat véglegesen a tér és a Magasház sorsa. A fórum előtt, annak résztvevői sajtótájékoztatót tartottak. Itt megtudtuk, hogy reggel, a térre mélygarázst építeni szándékozó Szigeti Garázs Kft.-nél még azt gondolták, csütörtökön megegyezhetnek a Megyeri Ház Kft. birtokában lévő telek adás-vételéről, ám a másik fél egyelőre nem írta alá a szerződést.

Amint azt Mittly Csabától, a Megyeri Ház Kft. egyik képviselőjétől megtudtuk, közeledtek az álláspontok, ám továbbra sem fizetné ki a Szigeti Garázs Kft. egyik tulajdonosa (a másik Pécs városa), a befektetés anyagi hátterét biztosító Öresund azon kamatterhek összességét, amelyet kértek.

Többször írtunk arról, hogy a Megyeri Ház telkére vételi ajánlatot tett 2009 őszén az Öresund, ám a végső fizetési határidőre, 2010 február 28-ra nem utalta át a kialkudott összeget. Így a Megyeri Ház tulajdonosai azon felül azokat a kamatokat is kérik, amelyek március óta terhelték őket. Úgy tudjuk, a Megyeri Ház képviselői csütörtökön Budapesten tárgyaltak egy harmadik céggel, mely bejelentkezett a telek megvételére. A telek eladásától függhet a Magasház jövője is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!