Közélet

2010.10.15. 19:41

Testület már van, polgármester még nincs

A csütörtöki alakuló ülés eredménytelenül zárult a gondos előkészítés ellenére is Vajszlón, pénteken már sikerült megalakítani a testületet.

H. Zs.

Mint ismert, a Területi Választási Bizottság döntése értelmében meg kell ismételni a polgármester-választást, a jogszabályok értelmében pedig mindaddig az előző polgármester és alpolgármester marad hivatalban. Nemrég számoltunk be arról, hogy elszabadultak az indulatok a Vajszlón a polgármester-választás kapcsán.

– Miután bizonytalan volt, hogy az alakuló ülésen a község volt vezetője, Denke Valéria részt vesz-e, a Közigazgatási Hivatallal egyeztetve a volt alpolgármestert – Füles Ferencet, aki most is megválasztott képviselő – jelöltük ki levezető elnöknek – mondta el lapunknak dr. Ornódi Lívia jegyző.

A Himnuszt követően a korelnök, Gut Antal felszólalt és törvénytelennek minősítette a levezető elnök személyének kiválasztási módját, és ezen álláspontja mellett minden magyarázat ellenére kitartott. (Ugyanis ahol van megválasztott polgármester, ott a szabályok szerint a korelnök vezeti az alakuló ülést.) A kialakult patthelyzetben a jegyző és az alpolgármester távozott a testületi ülésről.

Pénteken délelőtt a Közigazgatási Hivatal munkatársainak jelenlétében, Gut Antal elnöklete mellett alakult meg a testület, a képviselők letették az esküt, azonban a polgármester megválasztásáig nem kívántak semmilyen határozatot hozni.

Címkék#Vajszló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!