Közélet

2010.12.11. 21:10

Autókat és házakat is mentesítettek a síkosságtól

Négy pécsi utcában is bosszúsan ébredtek a lakók szombat reggel, többen is összesózva találtak rá az utcán parkoló autójukra, sőt egyesek házának falai is a téli síkosságmentesítő anyaggal lett összepiszkítva.

DN

A lakók kártalanítást követelnek. Lapunknak a Bittner Alajos, a Farkas István, a Felsővámház és a Marx utcából is jeleztek ilyen problémát.

Amint arról nemrég beszámoltunk, a Pécs Holding december 31-ig a Pécsi Síkosság-mentesítési Konzorciumot bízza meg a hóeltakarítással összefüggő feladatokkal. Január elsejétől pedig a városüzemeltetési feladatokat a Holdingtól átvevő BIOKOM Kft. lesz e szolgáltatás megrendelője. A BIOKOM egyben e konzorciumnak vezető cége is. Mellettük, partnerként a BS-Axis – amely az elmúlt években is végezte a síkosság-mentesítést Pécsett –, illetve Guhr György pécsi egyéni vállalkozó tagja a konzorciumnak. A hármas szereposztás azt is jelenti, hogy három területre osztják fel Pécset, amely a város reményei szerint hatékonyabb működést tesz lehetővé, és a korábbinál lényegesen olcsóbb hóeltakarítást.

A Dunántúli Napló a szokatlan esettel kapcsolatban megkereste a Holdingot, ahol dr. Weidinger Antal divízióvezető közölte, már ők is tudnak a történtekről, amelyet sajnálnak. Az ügyet kivizsgálják, és ha indokolt, kártalanítják a lakókat. Annyit kívánt az esethez fűzni, hogy ilyen hibát egyebek mellett az is okozhat, ha nincs jól beállítva az autók sószóró automatikája és/vagy ha a sofőr nem a megfelelő sebességet választja meg az úton.

Úgy tudjuk, ezen utcákban a BS-Axis a szolgáltató. Bögyös Sándor ügyvezető közölte, sajnálják, ha ilyen történt, kivizsgálják az esetet, és kártalanítják a lakókat. Hozzátette ugyanakkor azt is, hogy furcsállja az esetet, miután az elmúlt öt évben hasonló nem fordult elő. A sofőrök több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek, és az autóik is jól voltak mindeddig beállítva.

DN -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!