Közélet

2011.01.29. 16:52

Mégsem megy a közös munka

Az új jobbikos képviselő mandátumának hitelesítésére a következő testületi ülésen kerül sor, ahol várhatóan az új bizottsági tagok kinevezéséről is döntenek.

K. E. I.

Úgy tűnik, az ellenzéki pártok együttműködése a városvezetéssel nem éppen zökkenőmentes. Nemrégiben Talált Tímea jobbikos képviselő mondott le mandátumáról, magánéleti és munkahelyei problémákra hivatkozva, majd dr. Barbarics Ildikó (MSZP) és Albert Ákos (MSZP) jelezte, hogy a továbbiakban nem kíván részt venni a pénzügyi, jogi és ellenőrzési bizottság munkájában. Utóbbi kültagként, előbbi pedig mint elnök látott el feladatokat a testületben.

Borbás Sándor fideszes frakcióvezető közleményt adott ki az MSZP-sek döntésével kapcsolatban, amelyben úgy fogalmazott: „a szocialisták csupán hisztiznek, hiszen most szembesültek azzal, hogy hová vezetett a felelőtlen politikájuk”, vagy esetleg a tiszteletdíjat is hiányolják.

Barbarics Ildikó azonban határozottan cáfolta, hogy a pénznek bármi köze lenne a döntéséhez. Mint mondja, ha ez mozgatta volna, már rögtön az elején nemet mond a felkérésre. A döntés hátterében sokkal inkább az áll, hogy bár a mandátumáról nem mond le – hiszen a város érdekeit szívesen képviseli –, senkinek nem kíván a játékszere lenni. Márpedig most erről van szó, hangsúlyozta, hiszen a döntések végkimenetele gyakorlatilag előre borítékolható – a bizottságban több a kormánypárti tag –, a felelősség viszont elnökként az övé, akkor is, ha nem ért egyet az elfogadott javaslattal, és ezt az üléseken kifejteni sem tudja. Emellett azt is felháborítónak tartja, hogy számos szocialistát valós indok nélkül, politikai alapon bocsátottak el a munkahelyéről a választások után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!