Közélet

2011.02.09. 13:47

Idén az Illyést, jövőre a másik két pécsi IMS-iskolát is felújíthatják

Már a jövő hónapban elindulhat az Illyés Gyula Általános Iskola felújítása – közölte Trombitás Károly, a pécsi önkormányzat pénzügyi bizottságának elnöke.

Babos A. (Dunántúli Napló)

A testület a héten ülésezett, ahol tárgyaltak a tervezett munkálatokról is, eszerint most hamarosan lezárhatják a kivitelezésről szóló közbeszerzési pályázatokat, és akár márciusban elindulhat a felújítás.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Első lépésként az Illyés Gyula Általános Iskola felújítása kezdődhet meg (Fotó: Laufer László)
[/caption]

Mint ismeretes, az Illyés Gyula – és még két másik pécsi általános iskola, az Árpád Fejedelem és a Testvérvárosok terei – épülete úgynevezett IMS-technológiával készült, amely miatt elengedhetetlen a szerkezet megerősítése. Az Illyés esetében ez a munka mintegy 600 millió forintba kerül majd, amelynek egy részét a még 2009-ben felvett, 2,7 milliárdos fejlesztési hitel maradványából finanszírozzák. Ott akár már 2011 szeptemberében újraindulhat az oktatás.

Az Árpád Fejedelem és a Testvérvárosok terei iskolában pedig valószínűleg a tavasszal állhatnak neki a megerősítésnek, az biztos azonban, hogy csakis az Illyés megnyitása után kezdhetnek a másik két épületben. Utóbbi munkálatok a számítások szerint 1,8 milliárd forintba kerülnek majd, ebből 700 millió a szükséges önrész, a többit már nyertesnek kihirdetett uniós pályázatból fizetik.

---------------------------------------------------------------------
Az IMS-épületek sorsáról szóló cikkeinket itt találja összegyűjtve.
---------------------------------------------------------------------

E két helyen nem csak építésre, de képzési programokra is kaptak pénzt, fejtette ki Trombitás Ká-roly. Azt azonban ma nem lehet megtippelni, hogy a másik két IMS-iskola mikorra újulhat meg. 

Babos A. (Dunántúli Napló) Első lépésként az Illyés Gyula Általános Iskola felújítása kezdődhet meg (Fotó: Laufer László) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!