Közélet

2011.02.04. 13:06

Távozik Pécs főjegyzője - politikai döntés állhat a háttérben?

A Dunántúli Napló értesülése szerint már a február 17-i közgyűlésen döntés születhet arról, hogy dr. Papp Judit, Pécs címzetes főjegyzője távozik posztjáról.

Ny. Sz. (Dunántúli Napló)

Távozik a városházáról dr Papp Judit - értesült a Dunántúli Napló. Pécs főjegyzője megkeresésünkre annyit közölt, a városháza hétfőn közleményt ad ki a kérdésben. Egyéb, megbízható forrásból úgy tudjuk, dr. Papp Judit a megyei kormányhivatalban kaphat vezető beosztást, ezt a felkínált lehetőséget már el is fogadta. A főjegyző áthelyezésének ügyét értesüléseink szerint a február 17-i közgyűlésen tárgyalhatják meg.

A tavalyi Állami Számvevőszéki vizsgálat megállapításai egy ügyben felvetették a jegyző felelősségét,. A számvevők azt közölték, a polgármesternek javasolnia kellene fegyelmi vizsgálat indítását a jegyző ellen. Közigazgatási szakemberek szerint viszont nem voltak jelentősek ezek az ügyek, a megállapítások egy részét az önkormányzat is vitatta. Értesüléseink szerint Páva Zsolt polgármester nem is kívánt fegyelmi vizsgálatot indítani a főjegyző ellen, s így foglalt állást több vezető fideszes politikus is.

A hírek szerint ugyanakkor kormánypárti körökből már hosszabb ideje szorgalmazták, hogy más személy legyen Pécs jegyzője – ahogy több más magyar nagyvárosban is történt a közelmúltban különböző okok miatt jegyzőváltás. Értesüléseink alapján a megüresedő pécsi posztra az egyik legesélyesebb dr. Göndöc András, Siklós jegyzője lehet.

Dr. Papp Judit 1998 óta Pécs jegyzője, szakmai munkája elismeréseként kapta meg a címzetes főjegyzői titulust is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!