Közélet

2011.03.24. 08:13

Kirúgták a rezidenseket, mert tiltakoztak?

Több fiatal orvos rezidenst is eltanácsolt szerdán információink szerint a Pécsi Tudományegyetem, olyanokat, akik több hónapja a Gyermekklinikán dolgoztak.

B. A. (Dunántúli Napló)

A rezidensek úgy vélik, amiatt került szóba, hogy felmondanak nekik, mert nemrég nem voltak hajlandóak aláírni a klinika által kínált munkaszerződést.

Korábban nem volt rájuk panasz, ám szerdán közölték velük, nem számítanak a munkájukra. Szerintük röghöz kötöttséget vállaltak volna a szerződéssel, amihez hasonlókról a kormány tavaly kijelentette, a módszerrel nem ért egyet. Az érintetteknek vállalniuk kellett volna, hogy ötéves képzésüket nem hagyják abba, illetve hogy ugyanazon a klinikán és szakterületen maradnak. Ellenkező esetben addigi képzésük költségét vissza kell fizetniük. Most a rezidensek azon gondolkodnak, külföldre mennek.

Az egyetemen a Dunántúli Napló érdeklődésére azt nyilatkozták, arra van mód, hogy más régióban fejezzék be a szakképzést. Ha szakirányt szeretnének váltani, arra is van lehetőség, egyéni elbírálás alapján. Ha azonban saját elhatározásból véglegesen megszakítják szakképzésüket, a képzés bizonyos elemeinek viszszafizetését kezdeményezheti a főhatóság, a pénzt a minisztérium kapja.  

B. A. (Dunántúli Napló) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!