Közélet

2011.03.10. 16:11

Látogatóban jártak Zrínyi két városának kisdiákjai

Kölcsönös intézménylátogatásokkal folytatódik a Slatina és Szigetvár között indult horvát–magyar uniós közoktatási együttműködés.

K. E. (Dunántúli Napló)

A Horvátország uniós előcsatlakozási programjának részeként megvalósuló, határon átnyúló közös munkában magyar részről a Dél-Zselic Középiskola Tinódi Lantos Sebestyén Általános Iskolája, valamint a Weiner Leó Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, míg horvát oldalról a slatinai E. Kumicic Általános Iskola és a slatinai zeneiskola vesz részt.

Az oktatási intézmények által közösen szervezett programok során már elmúlt ősszel folyamatos tapasztalatcserére nyílt lehetőség. A közös események keretében száz horvát kisdiák és pedagógus érkezett Szigetvárra, hogy ismerkedjen a várossal, a Tinódi Általános Iskolával, a magyar szokásokkal és népi kismesterségekkel. A Weiner Leó Zeneiskola a slatinai zeneiskola növendékeit fogadta, és közös hangversenyt is tartottak.

A projektnek köszönhetően a Tinódi Általános Iskolában a kompetenciaalapú oktatással ismerkedhettek meg a vendég pedagógusok, a szigetvári tanárok pedig Slatinán jártak a város általános iskolájában. Az együttműködő intézményeknek közös informatikai fejlesztésre, hangszerbeszerzésre is lehetőségük nyílik.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!