Közélet

2011.04.06. 18:28

Löszveszély: úgy döntöttek, a házaikban maradnak

Három idős ember saját felelősségére nem hagyta el otthonát.

M.B. (Dunántúli Napló)

A katasztrófavédelem vezetői kedden azt tanácsolták, hagyják el a lakók azt a két házat, amelyet fenyegethet a dunaszekcsői löszfalon keletkezett újabb repedés, s erről az önkormányzat tájékoztatta is őket, az érintettek úgy döntöttek, maradnak.

– Három idős emberről van szó, akik saját felelősségükre határoztak így – mondta Faller János, Dunaszekcső polgármestere.
Mint azt megírtuk, további tizenhét ingatlant veszélyeztethet az esetleges omlás, az ezzel kapcsolatos tennivalókról a már zajló szakértői vizsgálatok eredményének ismeretében határoznak.

A több száz méter hosszú repedés attól a helytől kezdődően fut a lakott részek irányába, ahol 2008-ban hatalmas omlás következett be.

Szerdán vízügyi szakemberek végeztek méréseket a Dunán Szekcsőnél, akik a bólyák áthelyezésével módosították a hajók számára kijelölt útvonalat.

Csütörtökön a helyszínen tájékozódik a Belügyminisztérium pince-, és partfalvédelmi bizottsága, a szakemberek bejárják a területet, s ezt követően értékelik a látottakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!