Közélet

2011.04.14. 11:17

Perelne a város a tettyei pluszköltségek miatt

Per lehet a tettyei romok felújítása kapcsán: a város hatvanmilliót akar visszaszerezni, a kivitelező nem ért egyet.

H. Zs. (Dunántúli Napló)

Perre készül az önkormányzat, mivel nem sikerült megegyeznie a tettyei palotaromoknál végzett EKF-beruházás kapcsán, a megsérült bástya miatt szükségessé vált pótmunkák és az utólagos talajmegerősítés költségeiről. Kártérítési igényt nyújtott be az önkormányzat szakértői anyagokra támaszkodva a beruházást végző I-AXIS Kft.-vel szemben, ám ezt vitatta a kivitelező.

Csizi Péter, Pécs alpolgármestere szerint a város próbált megegyezni a kivitelezővel, ám ez eddig nem sikerült. Ha a kártérítést nem fizeti ki az önkormányzatnak a vállalkozó, akkor pert indítanak, hogy visszaszerezzék a városlakóknak azt a nettó hatvanmillió forintot, amelybe a pluszmunkák kerültek.

Az I-AXIS Kft. ügyvezetője, Bögyös Sándor elmondta, az eredeti szakértői vélemény szerint a falrész elmozdulása fele részben vis maior esemény volt, másrészt a statikus tervező, az építész tervező, az engedélyező hatóság és a megbízó felelősségét állapították meg. Az ügyvezető állítása szerint a bástya alatti rézsűnél nem is végzett munkát sem az I-AXIS Kft., sem egyetlen alvállalkozója. Ugyanakkor felvetette, hogy az alapozás vizsgálatát és a megerősítést miért nem a beruházás megkezdése előtt végeztette el a megrendelő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!