Közélet

2011.05.10. 12:23

Provident-per: új tárgyalás a rágalmazás ügyében

Másodfokon fordulatot vett Mali Zoltán pere, akit a Provident Zrt. perelt be rágalmazás miatt. Drávapiski polgármestere szerint a hitelintézet évekig nem fizetett túlórát és járulékokat - emiatt Mali elsőfokon pénzbírságot kapott.

BSA (Dunántúli Napló)

Nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt indult korábban polgári peres eljárás Mali Zoltán, Drávapiski polgármestere ellen - az ügyben tavaly nyáron hozott elsőfokú ítélet után nem szokványos döntésre jutott másodfokon a Baranya Megyei Bíróság kedden, ugyanis nem született ítélet az ügyben. A Szalai Katalin vezette bírói tanács másodfokon új eljárást rendelt el, ugyanis az indoklás szerint az ügy bizonyos körülményeit érdemben nem vizsgálták első fokon. 

Mint ismeretes, a Provident Zrt. amiatt perelte be Mali Zoltánt, mert a polgármester egy tévéinterjúban azt állította, hogy a Provident éveken át nem fizetett túlóradíjat az alkalmazottainak és az ezzel kapcsolatos járulékokat sem fizette be. Mali állításai szerint több tízmilliárdos elkövetési értékű ügyről volt szó, amely a cégnél összesen mintegy tizenötezer munkavállalót érintett öt éven keresztül.

A rágalmazási perben első fokon 250 ezer forintos pénzbüntetésre ítélték Malit a Siklósi Városi Bíróságon. Ugyanakkor a PSZÁF a Providentre kétmilliós bírságot szabott ki, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség pedig húszmilliós büntetéssel sújtotta a céget - Mali szerint éppen az általa is felvetett okok miatt.

További részletek a Dunántúli Napló szerdai számában!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!