Közélet

2011.05.30. 10:41

Püspökségi botrány: házkutatást tartottak Wolf Gyulánál

Wolf Gyula jogi képviselője megerősítette, hogy házkutatásokat tartottak a volt főigazgatónál.

M.B. (Dunántúli Napló)

Fenyvesi Csaba, Wolf Gyula jogi képviselője a Dunántúli Napló érdeklődésére megerősítette azt az információt, mely szerint a közelmúltban házkutatásokat tartottak az egyházmegye volt főigazgatójánál, Mohácson és Pécsett.

Az ügyvéd elmondta a rendőrök iratokat foglaltak le, amiket önként átadott ügyfele. Fenyvesi Csaba közölte azt is, hogy Wolf Gyula készségesen együttműködik a hatósággal, s azt is, hogy  a volt főigazgató továbbra sem gyanúsított.

Megítélése szerint csak a szakértői vélemények elkészülte után dönthet arról a hatóság, megalapozott-e a gyanú, s ha igen, akkor ki vagy kik lehetnek gyanúsítottak.

----------------------------------------------------------------------
A püspökségi botránnyal kapcsolatos cikkeket itt olvashatja!
----------------------------------------------------------------------

Amint az ismert, azt követően, hogy többen is feljelentést tettek az egyházmegyével kapcsolatos visszaélések vádjával, az ügyben eljáró somogyi főügyészség különösen nagy kárt okozó csalás és más bűncselekmények miatt indított eljárást. A nyomozás jelenleg is tart.

- Egyelőre nincs gyanúsítottja az ügynek, a várható nyomozati cselekményekről nem kívánunk nyilatkozni – válaszolta lapunk érdeklődésére a napokban dr. Fekete Róbert, a Somogy Megyei Főügyészség sajtószóvivője. Fekete Róbert arra nem kívánt válaszolni, a közeli jövőben sor kerülhet-e gyanúsítotti kihallgatásokra.

M.B. (Dunántúli Napló) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!