Közélet

2011.07.20. 14:24

Magasház: elfogadta az Öresund a feltételeket

Úgy tűnik, már csak az újabb, a jövőben elkészülő részletes megvalósíthatósági tanulmány megállapításai, illetve a leendő beruházásfelügyelő állhat a Magasház-fejlesztés útjába.

B. A. (Dunántúli Napló)

Pécs gazdasági bizottsága hétfői ülésén ugyanis újra napirenden volt a téma, miután az előző ülésen, másfél hete – mint megírtuk – elnapolták a döntést a Magasház-fejlesztés ügyében. A képviselők így kedden szavazták meg, hogy folytatódhat a tervezett megaberuházás előkészítése. Megírtuk: két hete az is felmerült, hogy a város befektetőpartnere, az Öresund Holding visszalép a fejlesztéstől, mert szerintük Pécs olyan feltételeket kért tőlük, amelyek indokolatlan kockázatot jelentenek.

Amint azonban Trombitás Károly bizottsági elnök és Koloszár László, a Magasházhoz közeli mélygarázsok építésére vállalkozó Szigeti Garázs Kft.ügyvezetője elmondta, az Öresund elfogadta Pécs feltételeit, melyek közül a legsarkalatosabb az volt, szerezzenek kormánygaranciát arra, hogy a leendő csúcshivatali épületbe beköltöztetnék a pécsi állami irodákat.

Az Öresund nem csak erre bólintott rá, de abba is belement, ha bármi miatt meghiúsul a program, akkor nem a város, hanem ők állják az addigi költségeket. Pontosabban: a városnak nem kellene utólag kifizetnie azokat részükre.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!