Közélet

2011.07.09. 20:06

Magasház: vita a fejlesztővel, rémhír a garázsépítőről

Zajlik a vita a pécsi Magasháznál fejlesztéseket tervező cég és a város vezetői közt, a szerződésről csak később döntenek.

Babos A. (Dunántúli Napló)

A várakozásokkal ellentétben nem történt előrelépés a Magasháznál tervezett fejlesztések ügyében a városházán pénteken. A közgyűlés jogköreit a nyári szünet idejére gyakorló gazdasági bizottság ülésén nem döntöttek a beruházást tervező Öresund Holdinggal kötendő szerződésről. A bizottság egyelőre elnapolta a döntést a következő, július 18-i ülésre. Az ülésen Pécs folyószámlahitel-keretének megemelését is jóváhagyták - erről itt olvashat.

Öresund: vita a várossal a szerződés módosításairól

A múlt közgyűlési ülésen a városatyák többsége a város és a beruházó Öresund Holding közti szerződés több ponton történő módosítását javasolta. A beruházó képviselői azonban néhány szerződésmódosítási javaslatot nem tudnak elfogadni, s ha azokról Pécs nem mond le, ők elállnak a fejlesztéstől.

Az egyik ilyen, hogy Pécs írásos kormánygaranciát kérne arra vonatkozóan, hogy a kormányhivatalokat (vagy egy részüket) valóban az új hivatali épületbe költöztetik. Az Öresund szerint csak akkor érdemes ezzel foglalkozni – s akkorra ezt ők meg is szerzik, és be is mutatják –, amikor a város által még kért újabb, részletes hatástanulmány is elkészül, s a kirendelt beruházásfelügyelő is megvalósíthatónak tartja a programot.

Nem számolják fel a mélygarázsokat építő céget

Közben elterjedt egy pletyka arról, hogy adótartozás miatt felszámolást indítottak a mélygarázsokat építő Szigeti Garázs Kft. ellen. Koloszár László ügyvezető a Dunántúli Napló érdeklődésére közölte, kacsa a hír. Mint Koloszár elmondta, valóban járt pénteken az adóhatóságnál, ám csupán egy értesítést kaptak előzőleg arról, hogy az ő bérei utáni illetékek egy része nem érkezett be az államkasszába – ezt az ügyet azonban rendezik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!