Közélet

2011.08.26. 21:11

Bögyös megtámadta a tettyei közbeszerzést

A júliusban kirúgott kivitelező szerint szabálytalan volt a kiírás. Emiatt most 40 nappal is csúszhat a munkák elkezdése.

Dunántúli Napló

Bögyös Sándor megtámadta azt a zárt, meghívásos közbeszerzési eljárást, amelyet a vele történő szerződésbontás után írt ki Pécs a Tettye II-es ütem befejezésére. Szerinte ugyanis az eljárás - melynek győztese a Sztráda 92 Kft. lett - szabálytalan volt.

------------------------------------------------------------------------
Néhány előzmény a város és Bögyös cége közötti ellentétről:
- Perelne a város a tettyei pluszköltségek miatt
- Tettye: a kivitelező a szándékos ellehetetlenítést sem zárja ki
------------------------------------------------------------------------

Bögyös szerint érdekes fejlemény, hogy a hátralévő munkára Pécs 305 millióra szerződött, míg neki már csak 180 milliót kellett volna fizetni, s ha megkapta volna a pénzét, szerinte már kész lenne a Tettyén és a Balokánynál is. Szerinte az eredetihez képest pluszmunkákkal sem indokolt ekkora árkülönbség. A Balokánynál - ahol tegnap egy alvállalkozó tiltakozott sétánybontással az ellen, hogy Bögyös egykori cége nem fizet - egyébként egyelőre még ki sem írta a város a közbeszerzési pályázatot.

Bögyös lépése mindenesetre akár 40 nappal (sőt akár még tovább) is akadályozhatja a tettyei munkák elkezdését, melyre 90 napja van a Sztrádának. Gyakorlatilag Bögyös érveit sorolja a pécsi MSZP tegnapi közleménye is, kijelentve, hogy Pécs vezetése pocsékolja a pénzt.

A város részéről Egry Dóra, a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. fejlesztési igazgatója nyilatkozott lapunknak. Leszögezte, határozott véleményük, hogy az önkormányzat által kiírt és elbírált közbeszerzési eljárás jogszerű volt. Közölte, szó sincs arról, hogy ugyanazon munkára majd 125 mil-lióval többet fizetnének.

Olyan munkákat is el kell végezni ugyanis, amelyeket vagy nem jól végeztek el Bögyösék, vagy épp amiatt kell újra nekiállni, mert hónapok óta áll üresen egy munkaterület. Hozzátette, mindemellett van arra lehetőség, hogy az EU-tól e pluszköltségekre is kapjanak idővel forrást. Nem kívánt egyelőre abba belemenni, hogy az önkormányzat indít-e pert amiatt Bögyösék ellen, mert – mint állítják – az ő hibája miatt is kell több munkát újra elvégeztetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!