Közélet

2011.10.12. 11:35

Balokány: fát ültettek a felbontott sétányba

Fát ültettek a felbontott Balokány-sétány közepére a napokban. Az ültetéssel vélhetően a pénzére váró építőcég tiltakozik.

Bama.hu

A Balokány-liget sétányán augusztus óta üresen tátong egy méteres szakasz, miután az építményt részben elbontotta egy kifizetetlen építőcég.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Járhatatlan a sétány augusztus óta, de legalább egy fával gyarapodott Pécs zöldterülete (fotó: Löffler Péter)
[/caption]

A napokban újabb látványelem került a tóparti meredek domboldal felett futó sétány közepére: egy facsemetét ültettek a földbe és egy újabb táblával is kiegészítették a veszélyre figyelmeztető kordont. A táblán egy irodalmi szöveg olvasható, ismeretlen forrásból - a faültetés okára nem utal.

Tartozás miatt bontott az építőcég

A sétányt augusztusban a betonelemeket gyártó Ornamentika Kft. tette járhatatlanná, mivel több mint ötmillió forintot nem fizetett meg nekik a kivitelező I-Axis. Tatai Lajos, az Ornamentika cégvezetője akkor a Dunántúli Naplóval közölte: a tartozás ügyében korábban kereste a város illetékeseit is. Tőlük azt a választ kapta, hogy a város már kifizette az I-Axist, további ráhatásuk nincs a beruházásra, a kapcsolatot pedig a szerződésbontás után meg is szakították a céggel. Tatai hozzátette, hogy korábbi EKF-beruházásokon is dolgoztak, de más céggel kapcsolatban nem volt gond a kifizetéssel.

Az I-Axis korábbi tulajdonosa, Bögyös Sándor (aki a közelmúltban eladta a céget) elmondta: az EKF-munkák miatt nem csak Tataiéknak tartozik, hanem más cégeknek is. Az összesen 50 millióra tehető tartozást ki if fogja fizetni, amint a beruházóval elszámolnak - állította a cégvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!