Közélet

2011.10.03. 19:49

Tovább dagad a jutalombotrány

Eldurvult a pécsi Fidesz és az MSZP közötti vita, a városvezetés további szocialista jutalmakat talált, az ellenzéki párt továbbra is Páva múltjában kutakodna.

Babos A. (Dunántúli Napló)

„További szocialista jutalmazásra derült fény a pécsi városházán” – írta sajtóközleményében a pécsi polgármesteri kabinetiroda. Eszerint kiderült, hogy több millió forintos nagyságrendben céljutalmakat is felvettek 2002 és 2009 között pécsi szocialista alpolgármesterek a korábban megismert jutalmakon felül. Ezen plusz jutalmak nem szerepeltek a már nyilvánosságra hozott listában: Gonda Tibor 2003 és 2007 között bruttó 3 millió 775 ezer forint, Kunszt Márta 2003 és 2006 között 2 millió 950 ezer forint, míg Tóth Bertalan 2007-ben 825 ezer forint céljutalmat kapott a közlemény szerint.

Egyelőre belső vizsgálatot rendeltek el, és megnézik azt is, mivel indokolták a jutalmak felvételét. Ezt a sokmilliós jutalmak indoklásaival együtt nyilvánosságra hozzák majd.

A pécsi szocialisták közleménye szerint viszont Páva Zsolt polgármester és a Fidesz „manipulálja az adatokat és hazudik”, mellyel ők nem először szembesülnek. A városházi jutalmakról szóló lista korábbi és mostani verziója is hamis ugyanis szerintük. Kiemelték: Páva Zsolt még mindig nem hozta nyilvánosságra a lista valós verzióját, amely tartalmazza, hogy alpolgármesterként 1990 és 1994 között és polgármesterként 1994 és 1998 között mennyi jutalmat vett fel, s mennyit hagyott jóvá.

Remélik, hogy Páva Zsolt a város nevében feljelentést tesz Nagy Csaba alpolgármester ellen, aki a háromszor is jogtalanul felvett jutalmát nem fizette vissza a város kasszájába, hanem azt saját belátása szerint használta fel, amivel szerintük sikkasztott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!