Közélet

2011.11.16. 12:43

A volt püspök is tanúskodni fog Wolf Gyula munkaügyi perében

A munkaügyi bíróságon tanúk meghallgatásával folytatódott Wolf Gyula, a pécsi egyházmegye tavaly ősszel felmentett volt gazdasági igazgatójának pere, aki azt kérte, a bíróság állapítsa meg munkaviszonya megszüntetésének jogellenes voltát, valamint kártérítést is követel volt munkaadójától.

M.B. (Dunántúli Napló)

A munkaügyi bíróságon tegnap tanúk meghallgatásával folytatódott Wolf Gyula, a Pécsi Egyházmegye tavaly ősszel felmentett volt gazdasági igazgatójának pere. Wolf Gyula azt kérte, a bíróság állapítsa meg munkaviszonya megszüntetésének jogellenes voltát, valamint kártérítést is követel volt munkaadójától. A volt gazdasági igazgató ezúttal sem jelent meg a tárgyaláson, de ez nem is kötelező.

Ügyvédje bemutatta azt a bírósági végzést, amely szerint Veres András az egyházmegye ideiglenes kormányzójaként látja el hivatalát – az irat idén január 28-án emelkedett jogerőre, viszont a volt igazgatónak egy nappal korábban mondott fel, vagyis az érvelés szerint erre nem lett volna jogosult.

Dr. Cziglányi Zsolt, az egyházmegye vagyonkezelője tanúvallomása során kifejtette, azért volt szükség átszervezésekre idén januárban, mert a korábbi szervezet központosított volt, minden feladatot az egyházmegye látott el, egy vezető pedig képtelen volt mindenre figyelni. Az átszervezés részeként neveztek ki az egyházi otthonok élére önálló vezetőket, és mondtak fel Wolf Gyulának, aki addig irányította azokat. Hozzátette, a szociális intézményeknek addig nem volt külön könyvelése, s csak a kódok alapján tudták elkülöníteni, melyik számla hova tartozik. Mikor ezt megtették, „olyan súlyos veszteségeket állapítottak meg, hogy majd’ elájultak”.

Garadnay Balázs általános helynök Wolf Gyula szerepéről azt mondta a bíróságon, „rajta tartotta a kezét az otthonokon, az ő kezében futottak össze a szálak”.

A felperes indítványát elfogadva a bíróság elrendelte Mayer Mihály, a tavaly lemondott pécsi megyés püspök tanúkénti meghallgatását. Erre jövő márciusban kerül sor, akkorra napolták el a tárgyalást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!