Közélet

2012.02.08. 09:45

Tudhattak a képviselők a buszok eladásáról?

Nem volt titkos a buszeladás, a képviselők is tudhattak róla, lényegében ezt állítja Keczer László volt PK Zrt.-vezér.

Babos Attila (Dunántúli Napló)

Az előző pécsi közgyűlés összes képviselője tudhatott arról, hogy az autóbuszok 2009 elején már nem voltak a Pécsi Közlekedési (PK) Zrt. tulajdonában – állította Keczer László az ellene folyó büntetőperben. A PK Zrt. volt vezérigazgatója arra utalt, hogy a közgyűlés 2009 februárjában megszavazta a buszos cég új közszolgáltatási szerződését, amelyben – az előzővel ellentétben – már nem szerepelt a buszok tételes felsorolása.

-------------------------------------------------------------------------
A pécsi buszbotránnyal kapcsolatos cikkeket itt olvashatja!
-------------------------------------------------------------------------

Abban a PK Zrt.-ről mint üzembentartóról (és nem tulajdonos-üzembentartóról) írtak, s amelyben szerepelt, hogy a közlekedési cég üzemeltetőként a feladat ellátásához igénybe vett járművekért rendelkezésre állási, bérleti vagy lízingdíjat fizet. Az információ vélhetően nem menti fel a PK Zrt. akkori vezetését, hisz a buszok eladását előzetesen és konkrétan nem szavaztatták meg a közgyűléssel.

Csizi Péter alpolgármester, akkori ellenzéki képviselő megkeresésünkre azt mondta, szerinte a lényeg az, hogy a kétes ügylet az előző városvezetéshez kötődik, akik vagy tudtak róla, vagy nem, de nem tettek ellene semmit, Tóth Bertalan sem, aki akkori ügyvivő alpolgármesterként az új szerződéstervezet előterjesztője volt. Páva Zsolt későbbi polgármester azonban, amint tudomást szerzett a buszok eladásáról, azonnal feljelentést tett.

Tóth Bertalan szocialista képviselő viszont ma is állítja, nem tudtak lapunk 2009 júniusi cikke megjelenése előtt a buszok eladásáról. Szerinte a hivatkozott szerződésből nem következik, hogy már nem a PK Zrt. tulajdonolja a buszokat, hisz az üzembentartó általában tulajdonos is.                                           

Babos Attila (Dunántúli Napló) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!