Közélet

2012.04.15. 13:06

Megsérült, de egészséges a pécsi kisoroszlán

Sokan érdeklődnek aggódva a pécsi állatkert legújabb lakója felől.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

Az országot is bejárta a hír minap, hogy megsérült a pécsi kisoroszlán, így sokan aggódva érdeklődtek lapunknál is, hogy mi történt a kis kedvenccel. Szatyor Miklós, a pécsi állatkert igazgatója lapunknak elmondta, hogy a kölyöknek nincs semmi baja, csupán az orrát horzsolta le egy kicsit a rácson. Így természetesen látogatható, az állatkert nyitva tartási idejében bárki megnézheti, és meggyőződhet róla, hogy semmi komoly baja nincs.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A kisoroszlán az orrát horzsolta le, ami gondozói szerint „katonadolog”
[/caption]

A kisoroszlánt februárban mutatták be a nagyközönségnek a terráriumban, ahol még azt is megengedték, hogy a látogatók megsimogassák. Ennek köszönhetően olykor hosszú sor kígyózott az épület bejárata előtt, hiszen mindenki a csöppséget szerette volna látni. Mostanra azonban megnőtt, így már az állatkertben van a helye a társai és a vadállatgondozók mellett.

A jelenleg négy és fél hónapos oroszlán egy év múlva levedli mostani puha bundáját, két év múlva kialakul a végleges szőrzete, három évesen pedig már sörénye is lesz, akkorra a kétszáz kilót is elérheti. Az öröklött viselkedési minták benne is ugyanúgy élnek tovább, ahogy a vadon élő társaiban. A két nőstényoroszlán Kíra és Noni mellett pedig biztosan ő lesz az úr a házban. 
 

K. E. I. (Dunántúli Napló) A kisoroszlán az orrát horzsolta le, ami gondozói szerint „katonadolog” -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!