Közélet

2012.05.22. 17:50

Murphy Franciaországban folytatja

Néhány játékos távozásáról még csak suttognak, de egy kosaras már elment a Pécs 2010 női csapatától, Stephanie Murphy Franciaországba szerződött.

Horváth L. (Dunántúli Napló)

A 193 centis, 23 éves amerikai center a Hainaut Basket együttesében folytatja pályafutását, ezt a klub hivatalos honlapja közölte. A szerződtetése már tavaly ilyenkor szóba került, de akkor még nem tudták leigazolni a gallok, akik a vállműtét előtt álló tengerentúli kosárlabdázójuk, Amisha Carter pótlására vitték most oda. A Hainaut Basket legutóbb hatodik volt a francia bajnokságban, szerepelt az Európa-kupában is, de ott a legjobb nyolc között a török Kayseri Kaski elbúcsúztatta.

Murphy tavaly nyáron került Pécsre, ebben nagy szerepe volt Zseljko Djokics vezetőedzőnek, aki ide hozta. A szakvezető jó szemét dicséri, hogy kiszemeltjének a magyar bajnokságban 15,6 pont és 8 lepattanó volt az átlaga.

– Nagyon kedves lány, de ennél sokkal fontosabb, hogy nagy szerepe volt a bajnoki bronzérem megszerzésében – nyilatkozta róla Djokics. – Európában a Pécs 2010 volt az első csapata, nálunk sokat fejlődött. Elsősorban azért, mert volt benne energia és akaraterő, minél jobb kosaras akart lenni. A szakmai stábbal együtt büszke vagyok arra, hogy sikerült jó kosárlabdázót faragni belőle. Sajnálom, hogy nem tudtuk itt tartani, sok sikert kívánok neki a továbbiakban.

Murphyt hamar megszerette a pécsi közönség, ezt a lelátói megnyilvánulásokból is lehetett látni. A kosaras jelenleg az Egyesült Államokban tartózkodik, ahová nemrégiben utazott viszsza Pécsről.

Djokicsot a telefonhívásunk a tatai edzőtáborban érte, ahol az elit edzőképzésen vesz részt. Kérdeztük a jövőjéről, de időt kért, akárcsak a pályán szokott.

Horváth L. (Dunántúli Napló) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!