Közélet

2012.08.20. 19:41

A megyei önkormányzat ünnepségét Kozármislenyben tartották

A Baranya Megyei Önkormányzat Kozármislenyben tartotta ünnepségét.

B.A.

Tiffán Zsolt elnök, országgyűlési képviselő augusztus 20-a egyedülállóságát emelte ki, mondván az egyetlen nagy nemzeti ünnepünk, amikor nem egy idegen túlerővel vívott dicsőséges harcra emlékezünk, hanem a teremteni, alapítani, szervezni vágyó nagy királyunkra. Ő, európai látókörű gondolkodóként egységbe forrasztotta a nemzetet, mert ehhez a királyban megvolt az ész, az erő és a szent akarat.

Tiffán szerint István példakép, minden, amire büszkék lehetünk neki köszönhető. Azt hangsúlyozta, hogy elsősorban Istvánnak, és nem az Európai Uniónak köszönhetjük ma is, hogy nem a fejünk felett döntenek a sorsunkról.

Hoppál Péter, a térség országgyűlési képviselője az új alkotmányból is idézve arra mutatott rá, hogy a béke, a szabadság és az egyetértés emelheti fel a nemzetet.

A megyei önkormányzat elnöki kitüntető díját is átadták, azt idén Závodszky Szabolcs, a Duna Dráva Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!