Közélet

2012.08.14. 12:04

A rászorulóknak segítenének a Király utcában

Tanszert és tansegédeszközöket gyűjtenek a Király utcai üzletek. Az akció ötletgazdája Kremling László, aki a Caflisch Kávéházba várja az első csomagokat.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

Mint mondja, 2008 óta szervezője az eseménynek, amellyel a rászoruló hátrányos helyzetű gyermekeknek és családjuknak próbál segíteni. Az adományok közé a tanuláshoz nélkülözhetetlen dolgokat, eszközöket várnak, bármit, ami a diákok számára fontos lehet: ceruzákat, tollakat, tolltartókat, füzeteket, körzőket, ecseteket, festékeket. Ezek a párszáz forintos kiadások ugyanis sok családnak komoly anyagi gondot jelentenek. Most még ugyan üresek a polcok, de Kremling László szerint ez hamarosan változni fog.

– Ilyenkor sokan még nyaralnak, a szabadságukat töltik, de augusztus utolsó hetében mindig többen jelentkeznek. Az összegyűjtött holmikat egyébként a Máltai Szeretetszolgálat juttatja majd el a rászorulóknak.
Azok, akik szeretnének segíteni, augusztus 30-ig tehetik meg a kávéházban és a környező üzletekben. A „Tőlem Neked” elnevezésű akcióhoz ugyanis több Király utcai üzlet is csatlakozott.

– Bízunk abban, hogy a kezdeményezéssel nemcsak a gyerekeken tudunk segíteni, de egymáson is – mondja Kremling László. – Ha jól megnézzük, a Király utca ezen része ugyanis kihalt, erre ritkábban jönnek el az emberek. Akik viszont jótékonykodnak, talán megállnak majd a kirakatok előtt, benéznek pár üzletbe, és találnak valami olyat, amiért máskor is érdemes lesz visszatérniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!