Közélet

2012.08.15. 16:47

„Elege lett a cigányokból”, megszakította a bemutatót a körjegyző

Megalázó módon ért véget a Fekete Gyöngy nevű baranyai roma táncegyüttes bemutatója a Somogy megyei Drávatamásiban.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

– Máskor is előfordult már, hogy műsor közben technikai okok miatt elhalkult a zene, azt hittük, most is ez történik – mondta el lapunk kérdésére Óvári Attila Béla, a Fekete Gyöngy Kulturális Egyesület tagja. – A fiúk a színpadon ezért tovább táncoltak, de aztán láttam, ahogy Szolga József körjegyző int a hangosítónak. Közelebb mentem, és akkor hallottam, ahogy azt mondja: „Elég volt a cigányokból.” Nagyon megdöbbentem. Az országot bejártuk, de ilyen még nem fordult elő.
Orsós Orsolya, a tánccsoport egyik tagja így látta az esetet.

– Július végén meghívtak minket Drávatamásiba fellépni, mi pedig szívesen vállaltuk. Már majdnem végeztünk a bemutatóval, amikor hirtelen valaki lekapcsolta a zenénket. Akkor még nem tudtuk, mi történt, csak utána hallottuk. Nagyon rosszul esett. Később drávatamási polgármesterének lánya levélben kért tőlünk bocsánatot, bár mi a jegyzőtől vártuk volna – tette hozzá Orsós Orsolya.

Felkerestük az esettel kapcsolatban Szolga Józsefet, aki nem kívánt nyilatkozni az ügyben, hasonlóan Sabacz Józsefhez, Drávatamási polgármesteréhez, aki szintén elzárkózott a véleménynyilvánítástól. Azt ugyan mindketten megjegyezték, hogy szerintük nem egészen így történt a dolog, részleteket azonban nem árultak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!