Közélet

2012.08.07. 17:31

Patakpartra ültetett kőrisfák százai növelik a zöldterületet

Miközben gőzerővel folyik a kisvárosban az Oroszlánszív-program néven futó belváros-rehabilitációs beruházás, a helyben élők részéről legalább ekkora figyelmet kapnak a városban indult parkosítási munkálatok.

K. E. (Dunántúli Napló)

A közelmúltban összességében százötven kőrisfát ültettek a Kisváros Nonprofit Kft. dolgozói a szigetvári vár keleti parkolója és az Almás-patak mellé, ugyanakkor a Petőfi utcában a vízelvezető árok elkészültét követően újabb negyven kőrist telepítettek az elmúlt hetekben. A munkálatok záróperiódusaként a környező területet fűmaggal vetették be. Ezzel még nem ért véget a parkosítási munka, ugyanis a vár északi részére mintegy harminc platáncsemete került ki a sétálóutak mellé.

A vár alatti parkerdő és a helyi jelentőségű természetvédelmi terület vízelvezető árkait a Kisváros Kft. a Start-munkaprogramban foglalkoztatott munkaerővel tisztította ki.

A munkálatok során összegyűlt ágakat, gallyakat aprítás után a pécsi erőműnek értékesítik – a kitermelt tűzifát pedig a városüzemeltetés telephelyén raktározzák, azt majd a fűtési időszakban hasznosítják.
A parkosítási munkálatok hozzájárulhatnak a város idegenforgalmi vonzerejének növeléséhez is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!