Közélet

2012.08.12. 16:58

PMFC: gólnélküli döntetlen az MTK ellen

A harmadik fordulóban is szerzett pontot a PMFC labdarúgócsapata, Supka Attila együttese az MTK otthonában 0-0-s döntetlenre végzett. A helyzetek alapján ráadásul nyerhettek volna a piros-feketék – úgy tűnik, jó úton járnak.

K. Mayer András (DUnántúli Napló), bama.hu, forrás: PMFC.hu

Sokan morfondíroztak azon a vasárnapi mérkőzés előtt, hogy vajon mire megy a PMFC az MTK otthonában. Sokan jósoltak ikszet – nos, nekik lett igazuk.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Gólnélküli döntetelen lett a vége (fotó: MTI)
[/caption]

Az MTK szakmai igazgatója, Garami József még pénteken lapunknak elárulta, nem szereti a Pécs elleni meccseket, hiszen ezer szál fűzi ehhez a klubhoz. Egy győzelem vagy egy vereség esetén biztosan egyik szeme sír, a másik nevet – hogy most milyen érzésekkel ballagott le a pályáról a döntetlent követően, azt nem tudjuk. Talán mindkét szeme mosolygott egy picit.

Csapatában sok volt a hiányzó, ennek ellenére nem kapott ki, pedig a PMFC-nek bizony sok lehetősége volt a gólszerzésre – ez egy MTK-s szemszögéből nyilván örömteli. Ugyanakkor pécsiként annak örülhetett, hogy korábbi klubja láthatóan jó úton halad, a Hidegkuti-stadionban is bátran futballozott, s közel állt a győzelemhez. Ami csupán azért maradt el, mert Wittrédiék vagy pontatlanul céloztak, s nem találták el a kaput, vagy ha mégis eltalálták, Hegedűs nem hibázott. Így látta ezt a pécsi vezetőedző, Supka Attila is.

– Itthagytunk két pontot a Hungária körúton – kezdte értékelését a szakvezető. – A játékunk megfelelő volt, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, és úgy számoltam, hat–hét ziccert puskáztunk el. Meg kellett volna nyernünk ezt a mérkőzést! Bízom benne, hogy a következő meccsen nem csak kidolgozzuk a helyzeteket, hanem értékesítjük is őket.

A következő meccs a bajnok Debrecen elleni hazai bajnoki...

Kapura lövésekben nem volt hiány, a célzás viszont nem volt pontos

MTK – PMFC 0-0
Labdarúgó NB I., 3. forduló. Budapest, Hidegkuti Nándor Stadion, 1000 néző. V.: Kassai Viktor. MTK: Hegedűs – Wolfe, Kelemen, Vukmir, Hidvégi – Zsidai, Nikházi (Lázok, 84.), Vadnai – Vass, Tischler (Balajti, 57.), Csiki (Ladányi, 70.). Szakmai igazgató: Garami József. PMFC: Dibusz – Csausics, Krejci, Fodor, Zseljkovics – Szatmári (Harsányi, 80.), Horváth A., Wittrédi (Nagy O., 61.), Akassou – Grumics, Bajzát (Okoronkwo, 61.). Vezetőedző: Supka Attila.
Sárga lap: Zseljkovics (23.), Krejci (44.), Szatmári (73.), Okoronkwo (90.).

A meccset élőben követhették a bama.hu-n:

Vége 0-0

84. perc: Nagy Olivér eresztett meg egy sistergős bombát, kaput azonban nem talált.

78. perc: Okoronkwo vitte keresztbe a labdát a 16-os vonalánál, lőtt, de a labda elkerülte Hegedűs kapuját.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Gólnélküli döntetelen lett a vége (fotó: MTI)
[/caption]

74. perc: A mérkőzés legnagyobb védését mutatta be Dibusz. 25 méterről végezhetett el szabadrúgást az MTK, a löketet ujjheggyel tolta fölé a pécsi kapus.

65. perc: Tanári cselt mutatott be az ötösnél Szatmári, a szög már éles volt, így csak a kapusba tudta bombázni a játékszert.

62. perc: Okoronkwo mindjárt gólpasszt adhatott volna, a remek átadást azonban Nagy Olivér nem tudta értékesíteni.

61. perc: Kettős csere: BAJZÁT helyére OKORONKWO, WITTRÉDI helyére NAGY O. állt be.

58. perc: Veszélyesen csavarodott középre az egyik hazai szabadrúgás. Nehezen, de tisztáztak a pécsi védők.

47. perc: Mindjárt a félidő elején a Pécs veszélyeztetett. Wittrédi ívelt be egy szabadrúgást, Krejci fejére érkezett a labda, ám nem tudta erősen megfejelni azt.

0-0 a félidő. Aktívabb a PMFC.

42. perc: Krejci majdnem összehozta az MTK gólját. Kivághatta volna a játékszert, ő azonban levette az ellenfélnek, szerencsére a csatárok sem számítottak erre a megoldásra, de lőni azért tudtak, Dibusz hárított bravúrral.

40. perc: Ismét Bajzát került helyzetbe. Bevitte a labdát a 16-oson belülre, majd lőtt. Hegedűsnek nem volt nehéz dolga, hiszen középre tartott a labda.

37. perc: Bajzát kapott egy jó indítást, szabadon vezethette azt, miután középre lőtte, érkezett Wittrédi aki laposan középre helyezte a játékszert. Hegedűs biztosan hárított.

34. perc: Wittrédi vállalta el 18-ról, az ő lövése erős volt, ám ő sem célzott jól.

27.perc: Ismét Grumics és Wittrédi játszottak össze. Utóbbi csak centikkel maradt le az indításról, jól jött ki Hegedűs a kapuból.

25. perc: Zsebkendőnyi területen passzolgatott egymással Grumics és Wittrédi az MTK 16-osán belül. Nem sikerült komolyabb helyzetet kialakítani.

23. perc: Pécsi tűzijáték az MTK kapuja előtt. Grumics és Wittrédi is lőhetett, de a védők jól zártak.

21.perc: Veszélyesen jött középre Csiki szabadrúgása. Szinte mindenki előtt elsuhant a labda, a pécsiek az utolsó pillanatban tudtak tisztázni.

13. perc: Zseljkovics indította Bajzátot, aki meglódult a bal szélen, jól is adta be, Horváth Adrián azonban 11 méterről fölé bombázta a labdát. A stadionban múgy kb. minden 10. látogató pécsi.

4. perc: Az MTK csapata alakította ki az első helyzetet. Vass kapott jó labdát 16 méterre Dibusz kapujától, a lövésébe azonban belevetődtek a pécsi védők.

0. perc: Hamarosan kezdődik a csata! Meg tudja-e verni a Pécs az NB II-ből feljutó fővárosiakat? EZ az egy kérdés lényeges most.  A sípmester Kassai Viktor.

Kezdők:

MTK: Hegedüs - Wolfe, Kelemen, Vukmir, Hidvégi - Zsidai, Vadnai - Vass P., Nikházi, Csiki -Tischler

Pad: Groppioni; Lázok, Nagy T., Pál, Balajti, Hajdú Á., Ladányi Vezetőedző: Garami József

PMFC-Matias: Dibusz - Causic, Krejcí, Fodo,r Zeljkovic - Horváth A., Akassou - Szatmári, Wittrédi -Bajzát, Grumic

Pad: Sánta; Horváth Zs., Harsányi, Nagy O., Demjén, Bodnár, Okoronkwo Vezetőedző: Supka Attila

Címkék#Pécs#pmfc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!