Közélet

2012.08.08. 16:46

Segítenek törleszteni, ha a családok is vállalják a fizetést

Bárki kerülhet olyan helyzetbe, hogy valamiért nem tudja kifizetni a számláit. Komlón sok család küzd anyagi problémákkal – ezt leginkább a szolgáltatók (így a fűtőerőmű vagy a vízmű) kinnlevőségei jelzik.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

A Komlói Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulás Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálata (Komló, Kossuth L. u. 103., volt SZTK- épület) ezért tovább folytatja adósságkezelési programját.

Buzgány Tünde adósságkezelési tanácsadó lapunknak elmondta, a szolgáltatást azok a komlói, szociálisan rászorult személyek vehetik igénybe, akiknek az adóssága meghaladja az ötvenezer forintot, és fennálló tartozásuk legalább hat havi. Egyedülállóknál a havi jövedelemhatár 85 500 forint, míg a háztartásban élőknél az egy főre jutó havi jövedelemhatár 57 000 forint.

Az adósság lehet a lakhatási költségek körébe tartozó közüzemi díjtartozás (vezetékes gáz-, áram-, távhő-szolgáltatási, víz- és csatornahasználati, szemétszállítási, több lakást tartalmazó lakóépületeknél, háztömböknél központifűtés díjtartozása) vagy a lakbérhátralék. Az adósságcsökkentési támogatás mértéke nem haladhatja meg az adósságkezelés körébe bevont adósság 75 százalékát, és legfeljebb négyszázezer forint lehet. A támogatás feltétele azonban, hogy az igénylők vállalják az együttműködést, és kifizessék az adósság többi részét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!