Közélet

2012.08.09. 10:47

Sugárterápia: egy gép kiesett

Másik kettővel „helyettesítik” a berendezést a pécsi Onkoterápiás Intézetben.

Máté B. (Dunántúli Napló)

Egy aggódó édesanya kereste meg szerkesztőségünket azzal, hogy a pécsi Onkoterápiás Intézetben két hete nem folytatják daganatos megbetegedésben szenvedő fia kezelését, mert az egyik sugárterápiás gép elromlott. Úgy véli, a késedelemmel fia gyógyulási esélyei romlanak, mivel szüneteltetni kénytelenek a kezelését.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Egy gép kiesett (fotó: DN)
[/caption]

– Az intézetben három sugárterápiás készülék működik, s ezek közül az egyik valóban meghibásodott két hete – nyilatkozta a Dunántúli Naplónak dr. Mangel László, az Onkoterápiás Intézet vezetője. – Nem a tavaly üzembe helyezett új berendezésről, hanem az egyik régebbi sugárterápiás készülékről van szó. Egy speciális probléma adódott, ezért a javítás elhúzódott. Szerdán azonban jelezték a szervizelést végzők, hogy csütörtökön, legkésőbb pénteken ismét működőképes lesz a berendezés, azt követően pedig ezzel a géppel is újraindulhatnak a kezelések.

Dr. Mangel László leszögezte, megérti a betegek és hozzátartozóik aggodalmát, a meghibásodás összesen negyven-ötven beteg kezelését érintette. Hozzátette azonban, a meghibásodást követően valamennyi páciensük kartonját átnézték, s azok esetében, akiknél sürgős volt a kezelés, azt a másik két géppel folytatták. Az érintettek további türelmét, megértését kéri, néhány napon belül valamennyiük kezelése tovább folytatódhat.

 

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!