Közélet

2012.08.29. 07:46

Svábbogarak a pécsi klinikán: végleges megoldás jön

Több olvasói jelzés is érkezett lapunkhoz arról, hogy a pécsi 400 ágyas klinika belgyógyászatán megjelentek a csótányok.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

Elmondásuk szerint a rovarok fényes nappal nemcsak a kórtermek padlóján futkosnak, de olykor az ágyakra is felmásznak. Felkerestük a Pécsi Tudományegyetemet, ahol azt a tájékoztatást kaptuk, hogy már intézkedtek az ügyben.

Dr. Rauth Erika, a PTE Klinikai Központ higiénikus főorvosa elmondta, a PTE Klinikai Központ rendszeres rovar- és rágcsálóirtást végeztet – szerződés alapján – egy külső céggel, de ezenfelül rendkívüli irtásra is lehetőség van a klinikák jelzése alapján bármikor, ha probléma merül fel. Így történt ez most is, amikor a klinika jelzését követően másnap az irtást a szakemberek el is végezték. Hozzátette, a régi épületek a rovarok szaporodásának kedvező környezetet jelentenek. A 400 ágyas klinikai tömb közel 50 éves épület, melynek teljes körű felújítása a tervek szerint rövidesen megkezdődik, így végérvényesen megoldódhat ez a probléma.

A svábbogarak elszaporodását azért célszerű megelőzni, mert fertőző betegségeket terjeszthetnek, különösen olyan helyeken, ahol sok kórokozó fordul elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!