Közélet

2012.08.07. 09:13

Tettyei szökőkutak: frissített ígéretek

Most a hónap végére ígérik a vízköpők üzembehelyezését. Sokadik ígéret, sokadik halasztás.

Mészáros B. E. (Dunántúli Napló)

Ritkán kerül az újságíró olyan kínos helyzetbe, mint a tettyei szökőkutakkal kapcsolatban. Mert már a kérdést is rosszul esik újra és újra feltenni: a sokadik határidő után miért nem működik továbbra sem a kultúrfővárosi beruházásban készült két vízköpő? Az illetékesek a vízsugarak indításának legeslegutolsó határidejét két héttel ezelőtti időpontban határozták meg, de a nagy melegben mégis száraz maradt mindmáig a Tettyén a két szökőkút. Arra kértünk hát mi is egy legeslegutolsó választ, akkor mi következik ezután. Mikor száll végre vízpermet a levegőben a Tettyén – az időnként erre kódorgó locsolóautót leszámítva.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Még víztelenül (fotó: DN)
[/caption]

Egry Dóra, a Pécsi Városfejlesztési Zrt. vezérigazgató-helyettese lapunknak megerősítette, hogy a két kút áramellátása megoldódott, a közműdíjakat is rendezték. Tény az is – ahogy arról már beszámoltunk –, hogy a hosszú állás tönkretette a fúvókákat, többet tisztítani, néhányat cserélni kell. Most annak az egyeztetése zajlik, hogy mi fér bele a garanciális munkákba. Az is kiderült, hogy a szintén megsérült betonelemrészek egyáltalán nem befolyásolják a kút működését. A kivitelezővel átnézik a lehetséges műszaki megoldásokat (pár százezer forintos tétel), és a legújabb ígéret az, hogy augusztus végén helyezik üzembe a két vízköpőt.

Táblázott beruházások

SOKAN PANASZOLJÁK azt is, hogy az évek óta kész EKF-beruházások mellett máig ott állnak a támogatási összegeket ismertető több négyzetméteres táblák – bár a közelmúltban a Széchenyi térnél végre levették a táblát. Megtudtuk, a regionális ügynökség addig nem engedi a levételüket, amíg a projekt dokumentációs része le nem zárul. Ezt követően pedig kisméretű emlékeztető tábla kerül a helyükre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!