Közélet

2012.08.10. 14:50

Több mint egymilliárddal csökkenti a hitelét Pécs

A szigorú gazdálkodás miatt képződött megtakarításoknak, illetve a kormányzati segítségnek köszönhetően Pécs 1,25 milliárd forinttal csökkenti a város hiteleit. A pécsi polgármesteri kabinetiroda közleménye és az MSZP válasza.

Forrás: Polgármesteri kabinetiroda, MSZP

Polgármesteri kabinetiroda közleménye

Köztudott, hogy Pécs több tízmilliárdos hitelállományt örökölt meg az előző városvezetésektől, amelyek kezelése, törlesztése még minimum két évtizedig komoly terhet ró a városra és a mindenkori vezetőire.
Nagyon szigorú gazdálkodást követünk és követelünk meg emiatt, egyetlen forint közpénzt sem költhet el senki anélkül, hogy annak ne lenne igen alapos oka!

Tisztában vagyunk azzal, hogy ez a nagyon szigorú pénzügyi magatartás számos lemondást és nehézséget követel a városól és az intézményektől is. Ez azonban szükséges ahhoz, hogy Pécset kivezessük abból a gödörből és pénzügyi csődhelyzetből, amelybe az előző városvezetések kormányozták.

A szigorú gazdálkodásnak köszönhetően sikerült 240 millió forintos megtakarítást elérni az elmúlt hónapokban, amelyből 90 millió forintot városüzemelési feladatokra költöttünk, mint például parlagfűrtás, virágosítás, utak, utcák takarítása. Emellett pedig a kormány is támogatta Pécset 1,1 milliárd forinttal, hiszen különösen jó partneri kapcsolatot ápolunk az ország vezetőivel.

E két tényezőnek köszönhetően Pécsnek sikerül most 1,25 milliárd forinttal csökkentenie a város hitelét, „ennyivel töltjük vissza” a város folyószámla hitelkeretét.
Úgy véljük, mindez Pécs pozitív pénzügyi mérlegét és a pénzintézetek további bizalmát is erősíti.

Infúzión Pécs, azaz kiszolgáltatva egy multi cégnek és a kormánynak - Az MSZP Pécs Városi Szervezetének közleménye
  
Immáron sokadszor kell szégyenkeznünk Pécs fideszes városvezetése miatt, akik még mindig nem vették észre, hogy több mint három éve ők irányítják szeretett
városunkat. Az elmúlt három évben elköltöttek 11 milliárd fejlesztési hitelt, felvettek 10,5 milliárd folyószámlahitelt, kormányuk unortodox
gazdaságpolitikájának köszönhetően több milliárd forinttal növelték a város devizahiteleit. A város jelenlegi közel 45 milliárdos hitelállományából a fideszes városvezetés 25 milliárdnyi hitelt használt fel, a hitelállomány több mint felét.
  
A ma bejelentett ?hitelcsökkentés? ugyanolyan porhintés mint eddig, amire már mindenki legyint Pécsett. 2009. májusában a korábbi városvezetés 800 millió Ft. plusszal adta át a várost a Fidesznek. Ahelyett, hogy szépen csendben dolgoznának, örömtüzeket gyújtanak, hogy a 10 milliárd forintos folyószámla-hitelkeret kimerült és a város csak állami segélyből, egy, a Fidesz által csak "franciák"-nak nevezett cég könyöradományából, és a pécsiek ingatlanadóval történő megsarcolásából tud működni. A pénzintézetek bizalma odáig terjedt, hogy egyik sem adott ajánlatot a város legutóbbi hitelfelvételi pályázatára.
  
Ha a fideszes városvezetés valóban a szigorú gazdálkodást folytatna, azonnal felbontaná a haveri cégekkel, személyekkel a tízmilliókra kötött tanácsadói
szerződéseket, az évi 200 millió forinttal drágább közétkeztetésre megkötött szerződést, és nem vett volna fel több mint száz pártkatonát a városházára és a város cégeihez.
  
Nézzen végre szembe a Fidesz saját tehetetlenségével és alkalmatlanságával, fejezze be a sikerpropagandát és vezesse a várost. Vagy keressen más elfoglaltságot.

<!-- Több mint egymilliárddal csökkenti a hitelét Pécs A szigorú gazdálkodás miatt képződött megtakarításoknak, illetve a kormányzati segítségnek köszönhetően Pécs 1,25 milliárd forinttal csökkenti a város hiteleit. A pécsi polgármesteri kabinetiroda közleménye és az MSZP válasza. Forrás: Polgármesteri kabinetiroda, MSZP -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!