Közélet

2012.08.31. 18:04

Új szakkörök indulnak a Sásdi ÁMK-ban

Új szakkörökkel várják a tanulókat az általánosban: fotózás, építészet, elektronikus sajtó.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

Székely Szilárd polgármester a Dunántúli Naplónak elmondta, 21 millió forintot nyertek az „Építő közösségek” elnevezésű pályázaton, ebből valósítják meg a terveket. A pályázat keretében többféle, a kreatív iparhoz kapcsolódó kompetenciafejlesztés támogatható.

Sásdon az elektronikus sajtóra, a bőrdíszművességre, az építészetre, és a fotózásra esett a választás. A tervek szerint a szakkörök fejlesztik majd a diákok kreativitását, és az alkotások létrehozása során az önkifejezés módjait is elsajátítják. Emellett a gyerekek felkészülnek az aktív korra (a felnőtt lét szerepeinek elsajátításával), toleránsabbá válnak a többi generációval szemben, a hagyományos tananyagokban nem szereplő információkhoz jutnak, és arra is fény derülhet, ki, miben tehetséges. Székely Szilárd hangsúlyozta, nagyon örülnek a megítélt támogatásnak.

Hozzátette, a tevékenységekhez olyan eszközök beszerzésére is sor kerül, amelyek a foglalkozásokhoz szükségesek. A várostól önerőt nem igényelt a program, de mivel utófinanszírozott, az előleget hitelből fizeti majd az önkormányzat. Az órák várhatóan januárban, azaz a második iskolai félévben indulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!