Közélet

2012.09.04. 09:18

A napokban megkezdődik a Komló–Mánfa útszakasz felújítása

Csaknem egymilliárd forintot költenek a munkálatokra: megszűnnek a nyomvályúk, új buszöblök lesznek.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

Jövőre már európai színvonalú úton közlekedhetnek a Komló és Mánfa közötti szakaszon az autósok – ígéri a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az Új Széchenyi Terv keretében ugyanis megújul a város és a község közötti hét kilométeres szakasz, csaknem bruttó 914 millió forintból.

A munkaterületet már átadták a kivitelezőknek, így hamarosan munkagépekkel is találkozhatnak az erre járók.

A közbeszerzési eljárás alapján kiválasztott kivitelező, a KMES Konzorcium a Komló-Mánfa összekötő út mintegy 7 kilométeres szakaszán megerősíti, felújítja a burkolatot és rendezi a padkát, kicseréli a kiemelt szegélyeket, a meglévő buszmegállókat átépíti, az itt található peronokat szabványosítja és egy új buszöblöt létesít. Emellett a forgalomtechnikai jeleket is újakra cseréli a kivitelező, a felújítandó útszakasz kezdő szelvényének közelében pedig (Komlón, a Tröszt épülete előtt) térkő burkolatú gyalogátkelő szigetet alakítanak ki a gyalogosforgalom biztonsága érdekében. A beruházás részeként az útszakasz víztelenítése és a vízelvezetés korszerűsítésére is sor kerül.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. számításai szerint a beruházást követően Komló és Mánfa lakosai (25–26 ezer ember) utazáskényelmi és forgalombiztonsági feltételeiben lesz pozitív változás. Polics József, Komló polgármestere rámutatott, már nagyon kellett a felújítás, főleg a belterületi, nyomvályús szakaszokon. Szerették volna egyúttal a körforgalmat is kiépíteni a belvárosi lámpás csomópont helyett, de a változtatás évekre elodázta volna a beruházást.

Hohn Krisztina, Mánfa polgármestere hangsúlyozta, remélik, hogy a megállók átépítését követően végre a faluban is megállhat majd a Komló-Pécs között közlekedő csuklós busz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!