Közélet

2012.11.09. 09:05

A Múzeumi Őszi Fesztivál Márton-nappal zárul

A hagyományoknak megfelelően idén is fergeteges Márton-napi mulatsággal zárul a Múzeumok Őszi Fesztiválja Pécsett: igazi családi programmal várják szombaton délután négy órától az érdeklődőket a pécsi Néprajzi és Természettudományi Múzeumban.

M. B. E. (Dunántúli Napló)

Jelmezes, fáklyás-lovas felvonulással elevenedik meg a Márton-napi legenda, lesz itt sisak- és hangszerkészítés, ólomkatona-öntés, mese, koncert, és mindenféle korosztálynak érdekes program. Természetesen idén is fényeskednek a saját kezűleg összeállított Márton-napi mécsesek, és nem marad el az ízes libazsíros kenyér kóstolgatása sem. Bábművész tart tárlatvezetést, családi játszóházban libatollból lehet krumplipuskát faragni, kézműves bemutatót tartanak bőr-, csuhé-, fajáték- és ólomkatona-termékekből, római katonaként lehet fényképezkedni, miközben a Rokokó Rosé hölgybanda is a húrok közé csap.

Az esti órákban pedig a felnőtteknek ajánlott az az előadás, melyet az új bor megáldását követően a borról és Szent Mártonról tart Pavlekovics Ferenc plébános.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!