Közélet

2012.11.24. 15:47

A szántóterületekről, jószágokról kérdeznek

A megye több települését is érinti a KSH december 1-jén kezdődő mezőgazdasági összeírása.

K. E. (Dunántúli Napló)

A cél, hogy nyomon kövessék a változásokat, és pontos képet adjanak az ágazatról. Baranya 17 települését érinti az elemzés: Adorjás, Bicsérd, Bóly, Dencsháza, Drávaszabolcs, Egerág, Endrőc, Felsőszentmárton, Gordisa, Himesháza, Illocska, Kórós, Mozsgó, Old, Somogyapáti, Szűr, Villány helységeket. A számlálóbiztosok mintegy 2500 címet keresnek fel. A kérdezőbiztosoknak igazolványa van, mely a személyazonosságot igazoló okmánnyal együtt érvényes. Az adatfelvétel kiterjed a szántóterület hasznosítására, a gyepgazdálkodásra, a szántóföldi növények, a zöldségfélék, a szőlő, a gyümölcs termelésére és felhasználására, az agrotechnikára, az öntözésre, a növényvédelemre. Emellett a szarvasmarha-, sertés-, juh- és lóállomány kor és ivar szerinti összetételére, az egyéb állatfajok (tyúkféle, liba, kacsa, pulyka, kecske, házinyúl) darabszámára, az állatállomány-változásra, az élőállatvágások alakulására is.

Az adatszolgáltatás kötelező, megtagadása, késedelmes vagy pontatlan teljesítése közigazgatási bírság kiszabását vonhatja maga után. Az adatokat bizalmasan kezelik, csak statisztikai célokra használják fel.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!