Közélet

2012.11.15. 16:15

Adventi hétvégék művészeti piaccal, gyertyagyújtással a Zsolnay-negyedben

Ünnepi hétvégék várják a nagyközönséget a Zsolnay Kulturális Negyedben advent idején. Minden hétvégén 10 és 18 óra között Zsolnay Művészeti Piac lesz, az advent négy vasárnapján 16 órakor pedig közös gyertyagyújtás. A részvételi díjakat a helyszínen, a belépőjegyeket az infopontokon lehet megvásárolni.

DN

A december elsejei egész napos Zsolnay Művészeti Piacon és Zsolnay porcelán csereberét terveznek, a délutáni események pedig az ünnepi készülődés, az adventi koszorúk, díszek készítésének jegyében zajlanak majd. December másodikán kézműves-foglalkozások várják a gyermekeket a Míves Mag Műhely közreműködésével. Lehet majd csizmácskákat készíteni a Mikulásnak, álmodni flittert, gombot, gyöngyöt rá, amely az ünnepek alatt az otthon dísze lehet.

A programhoz szükséges eszközöket és anyagokat az American Corner biztosítja. December nyolcadikán Kisült-e már a kalácsom? címmel mézeskalács-díszítést szerveznek a Kemencés Mézeskalács mestereivel gyermekek részére, ezen a napon lesz a Waldorf családi délután – Játszóház, bábozás a legkisebbeknek, kézműveskedés minden korosztálynak, kézműves termékek vására, teaházi beszélgetés.

December kilencedikén az ünnepi készülődés és kézműves foglalkozások gyermekeknek a Kenderzsupp Egyesület közreműködésével zajlik majd. Délután betlehemezésre is sor kerül, továbbá karácsonyi kuckó-meseolvasásra, diavetítésre és a Muzsikás babusgatóra.

December 16-án a kézműves-­foglalkozások a Kaptár Egyesület közreműködésével valósulnak meg, és ekkor kerül színre az Ördögszekér Kompánia Betlehemi jászol című bábjátéka.
December 22-én a Kisült-e már a kalácsom? programon belül karácsonyi sütemények elkészítésének fortélyaival ismerkedhetnek meg felnőttek és gyermekek, másnap pedig a karácsonyfadíszek készítését tanulhatják meg a legkisebbek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!