Közélet

2012.11.28. 12:33

Elnökök az Azori-szigeteken: nem történt bűncselekmény

A baranyai rendőrség bűncselekmény hiányában lezárta az önkormányzati képviselők Azori-szigeteken tartott konferenciája kapcsán indított nyomozást.

police.hu, mti

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság 2012. október 2-án bűncselekmény hiányában szüntette meg azt a nyomozást, amelyet hűtlen kezelés gyanúja miatt a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság rendelt el 2011. december 16-án önkormányzati képviselők Azori-szigeteken tartott konferenciára történő utazása kapcsán.

Tizenkét megyei közgyűlési elnök tavaly novemberben vett részt az Európai Régiók Közgyűlésének azori-szigeteki rendezvényén, ahol az európai romastratégiáról tárgyaltak. A magyar politikusok közül többen családtagjuk, illetve mások kíséretében érkeztek az Atlanti-óceánon található, Portugáliához tartozó szigetekre.

Miután két Veszprém megyei jobbikos képviselő feljelentést tett arra hivatkozva, hogy az utazást közpénzből fizették, a rendőrség 2011 végén hűtlen kezelés gyanújával nyomozást rendelt el.

A közgyűlési elnökök útját a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége fizette, de a botrány kirobbanása után ezt és a felvett napidíjakat jótékonysági célra felajánlva visszafizették a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!