Közélet

2012.11.16. 19:07

Első fokon pert nyert a Pannon Volán

Közel egyéves bírósági eljárást követően Komló számára hátrányos elsőfokú ítélet született a Pannon Volán ZRt.-vel szembeni perben.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

Ahogy arról már lapunk is beszámolt, miután – a szerződésben kötötteknek megfelelően – a város nem finanszírozta a társaság helyi járatú buszaival kapcsolatos veszteségeit (ez csak tavaly 120 millió forintra rúgott), a Pannon Volán Zrt. tavaly november 30-tól megszűntnek tekintette a közszolgáltatási szerződést. Az önkormányzat emiatt perre ment, a napokban pedig megszületett az elsőfokú ítélet.

Eszerint a város és a közlekedési társaság között kötött közszolgáltatási szerződést visszamenőleg, 2011. december 1-jétől megszűntnek tekinti a bíróság, azzal a kitétellel, hogy az árbevétellel nem fedezett költségek megtérítésére kötelezte az önkormányzatot. Lényeges azonban, hogy a Pannon Volánnak mindaddig fenn kell tartania a szolgáltatást, amíg az új szolgáltató kiválasztása meg nem történik.

Polics József, Komló polgármestere elmondta, élni fognak a fellebbezés lehetőségével. Hozzátette, a város nem megszabadulni akar a társaságtól, hanem reális áron, elfogadható szolgáltatást kíván igénybe venni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!