Közélet

2012.11.18. 17:38

Hétfőn dönthet az ítélőtábla a PK Zrt. volt vezéréről

Nem jogerősen hét év letöltendő börtönbüntetésre ítélte Keczer Lászlót, a Pécsi Közlekedési (PK) Zrt. volt vezérigazgatóját tavasszal a Pécsi Törvényszék.

B. A. (Dunántúli Napló)

A büntetőtanács szerint Keczer László különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelést követett el az elhíresült pécsi buszkiszervezéssel. A bíróság lényegében az ügyészség álláspontját és indoklását fogadta el, miszerint mintegy 2,4 milliárdos kár keletkezett a kiszervezéssel.

Hétfő délelőtt Keczer László újra bíróság, a Pécsi Ítélőtábla elé áll az ügyben, ő tavasszal fellebbezett, azóta házi őrizetben volt.

Az eljárás során többször hangoztatta: a buszkiszervezést nem lehet egy rövid időszak alatt megítélni, az üzlet tíz évre kötetett, s ha az eredeti módon valósul meg, hosszútávon a PK Zrt. javát szolgálta volna. Akár ma eldőlhet, kinek ad igazat az ítélőtábla, elképzelhető ugyanis, hogy ma kihirdethetik a másodfokú ítéletet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!