Közélet

2012.11.28. 07:26

Komlón is lehet műanyag korcsolyapálya

Rövidesen, pontosan december 18-án kiderül, hogy valóban megépülhet-e a város új korcsolyapályája.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

Az önkormányzat ugyanis jelentkezett a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet által kiírt pályázatra, amelytől ötmillió forintos támogatást remél. Amennyiben a város elképzeléseit támogatják, a Komlói Bányász Sport Klub telephelyén, a futófolyosó melletti helyiségben száz négyzetméteren épülhet meg a korcsolyapálya. Méghozzá nem is akármilyen. A pályát ugyanis egy speciális, környezetbarát műanyagból készítik el, amelynek a felületét a forróság és hideg sem teszi próbára, a fokozott igénybevétel pedig csak növeli a korcsolyázás sebességét. Vagyis, minél többet használják, annál jobban csúszik. A pálya emellett felszedhető és újra felépíthető.

Száz négyzetméteren egyszerre 20-25-en korcsolyázhatnak, a pályán ütéscsillapító elemek, háló és zárópalánk is lesz a tervek szerint, sőt, a pályázati pénzből korcsolyákat, kapukat, ütőket és korongokat is vásárolnának.

A cél ugyanis az, hogy a gyerekek és a fiatalok jobban érdeklődjenek a téli sportok és az egészséges életmód iránt, illetve, hogy minderről a hátrányos helyzetűek se maradjanak le. Márpedig az iskolákban végzett előzetes felmérések alapján van igény a korcsolyapályára.

Címkék#komló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!