Közélet

2012.11.24. 13:42

Lassan véget ér a felújítás a Komló–Mánfa szakaszon

Szeptember 3-án kezdődött, és már utolsó harmadához érkezett a két település közötti hét kilométeres útszakasz felújítása.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

Az aszfaltozási munkák befejeztével a közlekedés is folyamatossá vált az érintett útvonalon. A munkálatok során sor került az út vízelvezetésének korszerűsítésére, a szegélyek beépítésére, valamint a teljes szakasz aszfaltozására. Jelenleg az útburkolati jelek felfestése, illetve a gyalogossziget építése zajlik a vasúti átkelő előtti szakaszon. A beruházás a buszöblök és buszmegállók kialakításával zárul. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. csaknem 914 millió forintos uniós támogatásból újítja fel a Kossuth Lajos utcai deltától a 66-os út mánfai elágazásáig tartó útszakaszt.

Pécsi Norbert, a közútkezelő szóvivője lapunk kérdésére elmondta, a kivitelezés során problémák nem merültek fel, sőt, a tervekhez képest a munkálatok gyorsabban haladnak, így november végére tűzték ki a felújított szakasz műszaki átadásának kezdetét, amit – optimális esetben – még idén le tudnak majd zárni.

Polics József polgármester hozzátette, az állami beruházás nem érinti az önkormányzati tulajdonban lévő járdákat, így azokat a város erejéhez mérten állítja helyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!