Közélet

2012.11.29. 14:45

Nap mint nap erőt adni a daganatos gyerekeknek

A Tölösi Péter Alapítvány kiemelkedő eredményeket ért el a daganatos gyerekek gyógyításában, utógondozásában. Most Ön is segíthet.

BAMA

Adománygyűjtést szervez a Dunántúli Napló a Tölösi Péter Alapítvány javára, ezért kérjük olvasóinkat, hogy akiknek használt, megunt, de még jó állapotban lévő játékok, társasok, könyvek, sportszerek, plüssállatok vannak otthon, juttassák el az alapítványhoz, vagy hirdetésfelvevő irodáinkba.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Dr. Szűcs Rozália
[/caption]

Több mint húsz éve, 1990-től támogatja a Pécsett kezelt rákbeteg gyermekeket a kiemelten közhasznú Tölösi Péter Alapítvány. Mint dr. Szűcs Rozália, főorvos, az alapítvány elnöke elmondta, céljuk a komplex segítségnyújtás a PTE Gyermekklinika Onkológiai Osztályán leukémiás, daganatos betegséggel kezelt, illetve az utógondozott gyermekek és családjaik számára.

– Támogatjuk a klinikán az akut ellátáshoz szükséges eszközök, műszerek és berendezések megvásárlását, az elmúlt években segítettük az osztály felújítását, illetve működtetjük a Magyarországon egyedülálló komplex rehabilitációs központot. A Nagyvárad utca 1-ben lévő rehabilitációs központban biztosítjuk az onkológiai utógondozást. Az aktív kezelést követően, a kórházból kikerülve, rendszeres kontrollvizsgálatokra járnak hozzánk a gyerekek. Korszerű ellátást biztosítunk számukra, már évek óta működtetünk egy vérvizsgáló hematológiai automata berendezést, amelynek segítségével azonnal dönthetünk a kezelés szükségességéről.

Az alapítvány biztosítja a gyermekeknek a gyógytornászokat, akik segítenek a mozgásterápia összeállításában. Az elnök asszony szerint nagyon fontos a lelki támasz is a gyermekeknek, a szülőknek és a testvéreknek is, egy gyermekpszichiáter segít a betegség idején és azt követően is a nehézségek feldolgozásában.

– A gyerekeknek és a szülőknek is elmondunk minden tudnivalót a betegséggel kapcsolatban az első pillanattól kezdve, fontos, hogy a gyerekek is megértsék, miért kell a kórházban maradniuk, vagy miért kellenek a vizsgálatok. Olyanok vagyunk, mint egy nagy család, a kezelés során együtt dolgoznak az orvosok, a nővérek, a gyógytornászok, az iskolapedagógusok, a pszichológusok, a szülők és a gyerekek. Az gyógyulási arányok pedig nagyok jók, a legtöbb daganatos betegség esetén 80-90 százalékos. Ez igazolja, hogy érdemes dolgoznunk! – mondta dr. Szűcs Rozália.

Tölösi Péter Alapítvány Pécs Nagyvárad u. 1. Tel.: 72/514-167
Bankszámlaszám: K&H Bank, Pécs 10402427-24213529-00000000

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!