Közélet

2012.11.19. 11:38

Nem a hernyó, a panaszai miatt küldték el a séfet?

Nem a karfiollevesben talált hernyó miatt menesztette egyik séfjét a pécsi közétkeztetést végző cég, ezt maga a szakács is megerősítette. Ő úgy véli, sokkal inkább a kritikus észrevételei miatt küldték el.

B. A. (Dunántúli Napló)

A pécsi közétkeztetésről szóló legutóbbi cikkünkben írtunk arról is, hogy az ANK-ban a karfiollevesben egy diák hernyót talált. A szolgáltatást végző Hungast Dél-Magyarország Kft. ügyvezetője, Kérfalusi Attila akkor azt mondta, dolgozóik részéről mulasztás nem történt, a beszállítóknál vizsgálódnak tovább.

A hernyós esetről szóló tévériport másnapján azonban felmondtak az ANK konyháját vezető séfnek. Kérfalusi ezt megerősítette, de kijelentette: a két ügy között nincs összefüggés, a főszakács elbocsátásával kapcsolatos döntés korábban megszületett, mint a negatív sajtóhírek.

Haraszti István, az elbocsátott főszakács megerősítette ezt. A hosszú ideje gyermekélelmezéssel foglalkozó séf sajnálja, ami történt, nagy mennyiségben érkező, konyhakész fagyasztott zöldséget használnak, s ha a hatalmas zacskókban olyan is van, ami nem oda való, azt a konyhán már nehéz kiszűrni. Elbocsátása konkrét okát ugyan nem tudja, de ő inkább úgy véli, amiatt kellett mennie, mert a mindennapi gondokkal és a minőséggel kapcsolatban többször szóvá tett dolgokat. Szerinte felettesei talán nem nézték ezt jó szemmel, nem annak vették, aminek szánta, jobbító szándékú kritikának.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!