Közélet

2012.11.13. 12:16

Páva Zsolt is takarította a volt iskolát

A mecsekszabolcsi volt iskolaépületből közösségi házat szeretnének építeni a helyiek. Páva Zsolt, Pécs polgármestere ezt sajátkezűleg is támogatta.

H. Zs. (Dunántúli Napló)

A közelmúltban ismét nagyszabású összefogásra került sor a szabolcsi volt iskolaépületben, amelyet megszálltak az önkéntesek, és Páva Zsolt, Pécs polgármestere segítségével kisöpörték a szemetet. Mint Belányi Lajosné és Süvecz Lászlóné, az Összefogás Mecsekszabolcsért Egyesület vezetői elmondták, sikerült Páva Zsolttal konszenzusra jutniuk abban, hogy a közösségi házat mielőbb meg kell építeni, ezáltal teret adni a közösségek kulturált működéséhez, a közösségi élethez.

Ennek a folyamatnak az első lépése volt, amikor szeptember 26-án takarítottak és bontottak az épületben, az akkor megkezdett munkát folytatták most a környéken élők, illetve az itt működő civilszervezetek, egyesületek, a borászok, a néptáncosok, az asszonyklub, a férfiklub és a varróklub tagjai.

Páva Zsolt szerint az első lépés a hulladék eltüntetése volt. A következő tennivaló a földszinti épületrész padozatának rendbetétele, illetve meg kell oldani az épület zárhatóságát is.

– Remélem, a példa ragadós lesz, és a következő alkalommal még többen csatlakoznak hozzánk. Nem állunk meg itt, hamarosan folytatjuk a közösségi ház építési munkáit – mondta a polgármester.

Címkék#Páva Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!